Tjänster

AmningsförberedelseAmningsförberedelse

Om du vill förbereda dig på amning och få mera kunskap och därigenom mera självförtroende i amningsfrågor redan under graviditeten, erbjuder vi er amningsförberedelse. Här upplyser vi er om fakta och diskuterar tillsammans personliga preferenser. Många saker är bra att känna till redan innan barnet föds, för att öka möjligheterna till en god start på amningen. Ni kan delta i förberedelse antingen individuellt eller i grupp. Givetvis är även partnern eller stödpersonen välkommen med!

Amningshandledning

- individuell handledning då du behöver hjälp med amningen!

Trots att många föräldrar är väl informerade om graviditet och barnavård kan nya oväntade utmaningar uppstå och faktum är bara att ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig. Kanske upplever man specifika amningsproblem eller så behöver man bara få bekräftat att allt går bra och behöver då endast stöd och uppmuntran. Då kan det vara skönt att få hjälp av någon med erfarenhet och sakkunnighet som förstår situationen, ger råd och praktisk hjälp - och det här utan stress, i ditt eget hem. Oberoende av vad som är aktuellt i just er situation, kan vi tillsammans göra upp en amningplan enligt egna önskemål. Vi ger er kunskapen så att ni själva kan göra ett informerat val.

Amningshandledning

Det är även viktigt att diskutera tidigare amningserfarenheter och - problem före nästa förlossning. Det är bra att fundera på vilka faktorer som möjligtvis spelade en roll om amningen inte fungerade och att göra en plan inför det kommande barnets amning. Alla barn är olika - så även amningupplevelserna!

Barnmorsketjänster

I samband med hembesök för amingshandledning erbjuder vi även andra barnmorsketjänster, tex. stygnborttaging mm.


För professionella

Amningshandledarutbildning 20h

Innehåll enligt WHO:s program för amningsvänligt sjukhus. Mera information ges på begäran via epost.

Fortbildning

Exempel på föreläsningar:

  • Bröstmjölkens sammansättning
  • Smärtsam amning
  • Hudkontakt som hjälp vid amning
  • Igångsättning och upprätthållande av mjölkproduktionen med hjälp av pumpning

Ta kontakt, så sammanställer vi en eller flera föreläsningar enligt era behov och önskemål. Mera information om fortbildning ger vi gärna per e-post.

 


« tillbaka

Mammae - självförtroende i amningen
info@mammae.fi

Marikoo Kotisivuratkaisut