Imetysvalmennus ja muut palvelumme

Katso myös: Ammattilaisille »

Imetysohjaus raskauden aikana

imetysImetykseen on hyvä valmistautua jo raskausaikana. Raskauden aikaisen imetysohjauksen tavoitteena on lisätä luottamusta tulevaan imetykseen. Ohjauskäynnillä keskustellaan yksilöllisen tarpeen pohjalta tulevasta imetyksestä, voidaan konkreettisesti harjoitella eri imetysasentoja ohjausnuken avulla ja ohjata esim. käsin lypsämisen tekniikkaa. Käynnillä laaditaan yhdessä perheen kanssa omaa imetysohjaussuunnitelmaa.

Jos aiempi imetys ei ole onnistunut suunnitelmien mukaan, on kokemus hyödyllistä käydä läpi ja miettiä mikä aiempaan tilanteeseen mahdollisesti vaikutti. Samalla voi tehdä suunnitelmaa seuraavaan kertaan. Imetykseen vaikuttaa aina sekä äiti että vauva, joten jokaisen lapsen kanssa imetys on erilaista. Myös hyvä suunnittelu antaa keinoja selviytyä.

Imetysohjaus vauvan synnyttyä

Siitä huolimatta, että vanhemmilla on tietoa imetyksestä jo ennen vauvan syntymää, voi vastaan tulla odottamattomia haasteita. Asiat eivät suju kuten on ajateltu. Imetys voikin tuntua vaikeammalta, mitä on osannut odottaa. Vastassa voi olla erityisiä imetysongelmia, ja toisinaan äiti tarvitsee vain tukea ja rohkaisua. Silloin on tärkeää, että on mahdollisuus saada apua kokeneelta ja asiantuntevalta henkilöltä, joka kuuntelee, antaa ohjausta ja tukea – kiireettömästi, perheen omassa kodissa. Yhdessä yritämme löytää parhaat ratkaisut, joilla imetyksen haasteet ovat selvitettävissä.

imettäminen

Kotikätilöpalvelut

Imetysohjauskäyntien yhteydessä tarjoamme myös kätilöpalveluita, mm. äidin palautuminen synnytyksestä, vastasyntyneen hoito.


Ammattilaisille

Imetysohjaajakoulutus 20h

WHO:n Vauvamyönteisyysohjelman mukainen sisältö. Lisätietoja koulutuksesta annamme mielellämme sähköpostitse.

Täydennyskoulutus

Aihe-esimerkkejä:

  • Imetysluottamus ja imetysohjauksen haasteet
  • Vauvan kireä kielijänne aiheuttamassa imetyshaastetta
  • Vauvan riittävä maidonsaanti, lisämaidon vähennys
  • Imetysasentojen ohjaus vauvan imuotteen ongelmissa

Ota yhteyttä, niin kokoamme paketin toiveidenne ja tarpeidenne mukaan yhdestä tai useammasta aiheesta.

Marikoo kotisivujen suunnittelu